Furtunuri Industriale

Datorită gamei largi , noi putem oferi furtunurile industriale care sunt cele mai potrivite pentru fiecare aplicatie. În functie de nevoile fiecarui client , in functie de nevoile fiecarui client furtunurile industriale sunt din diferite materiale , in diferite modele sau design . Astfel, puteți fi sigur că cerintele dumneavoastra cu privire la siguranța functionarii și protectia mediului sunt indeplinite .

Kevlar® și Teflon® sunt mărci comerciale înregistrate de Du Pont.

METODE ARMARE

 • Cu Spirală

  Metoda de armare ,,cu spirală,, a peretelui , este folosita în principal pentru productia de furtunuri industriale de presiuni reduse. Furtunul industrial are o mare flexibilitate , dar si o rezistență ridicată la oboseală .
 • Tesatura textila

  Armarea cu ,, tesatura textila ,, este utilizata pentru productia de furtunuri industriale de presiune inalta. Această metodă oferă o rezistență mai scazuta la oboseala si o rigiditate crescută. Acest lucru presupune insa , o stabilitate mai bună , decât forma cu armatura tip ,,spirala,,.
 • Armarea cu spirală din sârmă de oțel

  Armarea de tip ,,cu spirala din otel ,, este folosita în principal pentru productia de furtunuri industriale , menite să reziste la suprapresiune și în vid. Spirala din oțel presupune o flexibilitate îmbunătățită, și anume, o rază de îndoire mai mică.
 • Spirala cu sarma anti-statica

  Armarea cu spirală, cu descarcare anti-statica se face prin încorporarea sârmei in peretele Furtunului industrial . Aceasta metoda este utilizată la furtunurile industriale menite să reziste la suprapresiune, transport combustibili , ulei, particule abrazive, produse chimice, etc . Sârma este fabricata din cupru și are caracteristici foarte bune de descărcare a electricitatii statice.

TIPURI de CAUCIUC

Cauciuc natural (NR) -60 ° C +70 ° C

Cauciucul natural este recunoscut prin elasticitatea și proprietățile la abraziune, precum și limitele de anduranta . Cauciucul natural are o rezistență slabă la ulei și benzină, precum și rezistență limitată la ozon și căldură. Cauciucul natural a fost primul tip de cauciuc utilizat în scop comercial, la mijlocul secolului XIX. Astăzi, cauciucul natural este utilizat, printre altele, în diferite aplicații, cum ar fi la anvelopele de autoturisme, placi , benzi transportoare și furtunuri pentru transfer materiale.
+ Grad ridicat de rezistență la abraziune, elasticitate . Buna rezistenta la frig.
- Rezistență slabă la combustibili și ulei .
- Rezistenta slaba la căldură .
+ Caracteristici mecanice satisfăcătoare .
+ Rezistenţă bună la abraziune şi sfâşiere dar mai slabe decât al cauciucului natural

Cauciuc sintetic - SBR - styrene-butadiene rubber -55 ° C +90 º C

Cauciucul sintetic - SBR are proprietăți care se aseamana cu cele ale cauciucului natural cu proprietăți mai bune la căldura și rezistenta buna la îmbătrânire. Caracteristici mecanice satisfăcătoare . Rezistenţă bună la abraziune şi sfâşiere dar mai slabe decât ale cauciucului natural . SBR este adesea amestecat cu cauciuc natural pentru a-i optimiza caracteristicile . SBR are un preț ceva mai mic decât cauciucul natural. SBR este doar într-o anumită măsură rezistent la ulei.
+ Grad ridicat de rezistență la abraziune, elasticitate. Rezistență ridicată la căldură.
- Rezistență mica la conditii climatice si ozon.

Nitril cauciuc (NBR) -35 ° C +100 ° C

Calitatea sa cea mai notabila este rezistenta la petrol, dar chiar și la benzina si solventi . Rezistența la petrol creste , dar prin creșterea procentului de nitrat de achryl . In acelasi timp creste rigiditatea în condiții de frig. Rezistenta scazuta la ozon si la intemperii. Nitril cauciucul (NBR) este cel mai frecvent utilizat cauciuc în furtunurile hidraulice / industriale de astăzi . NBR este, de exemplu, materialul standard utilizat în O-ringuri și garnituri.
+ Rezistență ridicată la combustibili și uleiuri . O bună rezistență la substanțe chimice.
- Rezistență mica la conditii climatice si ozon.

Cauciuc Cloropren (CR) -55 ° C +100 ° C

CR este un cauciuc sintetic introdus de Du Pont în 1931 cu denumirea, duprene , dar care a fost schimbata mai tarziu in neopren. Acesta este de fapt un material de cauciuc cu cloropren. Du Pont a reușit atât de bine în comercializarea produselor sale, incat neopren a devenit un sinonim pentru cloropren. CR are proprietati bune de rezistență la :căldură, abraziune , conditii climatice si este rezistent la uleiuri .
+ Rezistență buna la conditii climatice si ozon.
+ Buna rezistenta la ulei.
+ Rezistenta buna la caldura .
- Rezistenta moderată la benzina .

Polyeurethane (PU) -30 º C +80 º C

Polyeurethane – ul este un material care a devenit comun în ultimul timp la fabricarea de furtunuri industriale . Polyeurethane – ul are proprietăți remarcabile anti-abraziune și este utilizat mult la fabricarea de furtunuri termoplastice . Acesta este folosit chiar și în fabricatia furtunurilor hidraulice din cauciuc , unde imbraca stratul exterior , avand rol de protecție . Rezistenta la uleiuri , benzine , precum si ozon , este destul de buna . Dezavantajul este spectrul limitat de temperaturi și incompatibilitatea la acizi.
+ Grad ridicat de rezistență la abraziune, rezistență la ozon si conditii climatice . Buna rezistenta la benzine si uleiuri.
- Sensibilitate la hidroliză

Cauciuc siliconic -90 °C , +250 ° C

Cauciucul siliconic are o poziție unică. Datorită structurii sale speciale, acest material are o rezistență la căldură foarte mare , flexibilitate mare chiar în medii reci, precum și spectru larg de temperatură fata de toate tipurile de cauciuc. + Toleranta înaltă la căldură .
+ Rezistență buna la conditii climatice si ozon.
+ Rezistenta chimica buna.
- Rezistenta mica la benzine si la uleiuri.
- Sensibilitate la hidroliză.

Cauciuc (EPDM) -55 ° C 120 ° C

EPDM cauciuc (ethylene propylene diene monomer (M-class) , este un material relativ nou din anii '60. EPDM este recunoscut ca avand o rezistență buna la căldura și la ozon . Acesta este utilizat în furtunuri de răcire, precum și în benzi de etanșare. Nu este rezistent la ulei .
+ Rezistență buna la conditii climatice si ozon. . Toleranță la căldură, rezistență bună la substanțe chimice si abraziune .
- Rezistenta slaba la benzine si uleiuri minerale .

Politetrafluoretilena (PTFE) -80 ° C 260 ° C

Materialele plastice din Politetrafluoretilena sau pe scurt PTFE , sunt incredibil de rezistente la toate tipurile de produse chimice, inclusiv acizi concentrați și solventi organici . Doar metalele alcaline, compușii fluor- ului și fluor-ul pot avea un efect dăunător asupra PTFE . Mai mult decât atât, PTFE rezista bine la un spectru foarte larg de temperatură . În limbajul comun, se folosește, de obicei, denumirea de teflon , care este marca inregistrata de Du Pont pentru PTFE. + Toleranta buna la temperaturi înalte.
+ Rezistenta mare la mediu chimic.
+ Rezistenta bună la conditii climatice
+ Rezistenta mica la abraziune.
+ Permeabilitate buna la gaz :
+ Auto-lubrifiere.
- Preț mare / M .
- Elasticitate slabă

Abrevieri internaționale pentru materiale

Abrevieri Explicatie
BR Butadiene rubber
CM Kloretenrubber
CR Kloroprenrubber
CSM Klorsulfonetenrubber (Hypalon)
EPDM Etenpropenrubber
EPM Etenpropenrubber
IR Butylerubber
NBR Nitrilerubber
NR Naturerubber
PA Polyamide
PE Polyethenrubber
PEL Polyethenrubber / Etelplastic
P.T.F.E. Polytetrafluoro ethylene (Teflon)
PU Polyurethane
PVC Polyurethane
PVC Polyvinylcloride
SBR Styrenbutadierubber
UPE Ultrahigh molecular polyethylene